sobota, 19. oktober 2013

Ustvarjanje z učenci

Z učenci zelo rada ustvarjam.
Vedno mi je zelo zanimivo, kako so navdušeni, kako jih nekatere stvari pritegnejo in kako mi po tem pripovedujejo, da so to delali tudi doma, z očkom in mamico.
Moram pa biti zelo pozorna na to, da iščem izdelke in ideje, ki vsebujejo polno malih korakov. Da lahko en izdelek delamo več dni, saj moramo izkoristiti vse proste minute, ki nam ostanejo med drugimi obveznostmi in dejavnostmi. Včasih je tudi tako, da nekateri učenci raje ustvarjajo, kot pa se igrajo. Pride kakšen dan, ko so nad ustvarjanjem zelo navdušeni. In obratno;).
Pri iskanju idej, kaj bomo ustvarjali, skušam poleg tega, da bi otroci pri delu uživali, poiskati tudi izdelke, ki so nečemu konkretno namenjeni (ne pa samo praholovci), ter da se učenci s tem tudi kaj novega naučijo.
Pri delu uporabljam različne materiale, skušam uporabljati tudi kaj takega, s čimer drugače ne pridejo v stik, ali pa da jih uporabimo na kakšen drugačen način.
Predstavljala bom izdelke, ki jih delam z učenci, da se bo enakega dela lahko lotil tudi kdo drug, če bo to želel, predvsem pa, da sama ne bom pozabila, kaj vse sem že naredila. Če imam nekje shranjeno, je namreč večja verjetnost, da bom idejo še kdaj uporabila. Drugače pa včasih kar pozabim, kaj smo že delali lansko leto (ali še pred tem). Vem, da je bilo nekaj zanimivega, pa se sploh ne morem spomniti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar